>Aku suka dengan blog begini…

>Sememangnya aku suka dengan blog orang Malaysia yang menulis dari luar negara. Lebih lebih lagi dalam blog dia tu banyak bercerita tentang kisah masyarakat, budaya atau apa sahaja yang berkaitan dengan tempat tinggal di sana. Bagi aku itu lebih fresh dari aku baca berita CNN atau BBC.

Tapi apakan daya aku duduk di Malaysia. Apa yang aku nak tulis tentang masyarakat di sini semuanya sudah maklum. Lebih kurang sama sahaja latar ceritanya. Cuma bezanya hanya sedikit atau banyak sahaja.

Masa aku di sarawak hari tu, banyak juga cerita kehidupan yang berbeza sedikit dari di semenanjung. Lagi la tempat tinggal aku tu ialah kawasan pedalaman.Banyak cerita boleh di coretkan di blog.  Sayangnya, jalur internet tak mengizinkan aku untuk menulis.

Masa itu juga aku tak rajin sangat nak menulis blog ni. Masa tu banyak di habiskan untuk mengupdate FB yang sekarang ni aku geli nak tulis kat wall tu lagi..Hehehe.

4 responses to “>Aku suka dengan blog begini…

  1. >org kata, jauh berjln, luas pemnadangan.. Alhamdulillah. dtakdirkan dekat UK ni internet laju x mcm siput berjalan. so. bolehlah rajin nak menulis. hehep/s: ceritalah pengalaman kat sarawak tu.. saya x pernah sampai sana.. teringin nak tau.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s