>Kalaulah aku ni produser album/muzik

>“Apa la kau Tilam ,cite pasal kau mengarut pun kau nak tulis dalam blog?.Tak ada cite lain ke”? si Hassan merungut kepada aku. “Habis tu takkan aku nak tulis dalam diari plak? lagi tak masuk akal dengan kemachoan aku” aku membalas kata kata Hassan. “Ala kau simpan je la idea mengarut kau tu, tak pun kau cite kat Darwisy baby boy kau tu” balas Si Hassan tak mahu mengalah. “Yang kau sibuk ni, napa ? blog aku bukan blog kau pun” aku cuba mempertahankan diri. “Memangla aku nak sibuk, sebab aku ni pembaca tegar blog  kau,cite la pasal kebun kelapa ke,sawah ke,cara tangkap ikan haruan ke?best gak”.Tanpa mempedulikan rungutan si Hassan aku pun menulis entri ini dalam masa yang sama terharu dengan pengakuan si Hassan…


Begini ceritanya, 

Aku ni seorang yang banyak  idea yang mengarut sejak dari kecik lagi. Kadang kadang aku rasa idea aku ni canggih sangat, tetapi bila aku cite kat wife idea idea aku ni,  dia wek kat aku.Ceh! tak suport betul!.

Contohnya idea mengarut aku, kalau la aku ni seorang produser muzik , aku nak bukak kepada orang awam di luar  sana yg nak release kan lagu ciptaannya sendiri. Ramai  tau kat luar tu yang ada idea lagu best(lagu sendiri) tapi nyanyi sendiri.Termasuklah aku(cuma lagu aku tak sedap je).Caranya dengan  hantar melodi lagu tu kat aku. Tapi dia kena nyanyi sendiri la. Muzik aku semua sediakan. Hanya bayar sahaja.Contohnya  bayaran 1 lagu Rm 10,000. Tapi hasil memang berkualiti la. Seperti hasil rakaman artis.Kemudian lepas tu aku nak buat portal web untuk jual lagu lagu ini. Keuntungan aku share 50-50 dengan mereka.

TAPI pada masa yang sama, 


aku juga  pemilik syarikat radio  (fuh kaya!) aku plak akan buat satu segmen seminggu sekali untuk memperkenalkan lagu  diorang tu kat pendengar. Yang akan dengar rancangan tu, ialah sedara mara,sepupu,dua pupu diorang lah termasukla jiran setaman.kg dll. Diorang akan di beritahu oleh radio aku tu bila lagu diorang akan keluar kat radio.Jadi dapat la diorang kumpulkan pendengar.

**sori kepala otak aku hari ni mcm di awang2an dan mcm kurang oksigen.sebab tu entri ni nampak mengarut…mungkin sebab kurang tido jaga baby#…Sori ye Hassan !…

4 responses to “>Kalaulah aku ni produser album/muzik

  1. >pizlimw: memang kita suka guna kalau, bila sesuatu perkara kita dah terlepas..cthnya kalau la aku belajar betul2 mesti aku dah pandai..zacky: apa yg mantap? hahhaaacik: Ada lagu baru abg yus buat..lagu nasyid plak…hehehe.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s