>Tips KPLI dan JQAF 2011

>Salam…

Keputusan Ujian INSAK guru KPLI dan JQAF 2011 dah keluar ke belum?.Kalau
dah keluar tahniah la kepada mereka yang layak ke temuduga tersebut
Kiranya mereka yang dah layak temuduga ni 50 50 la. Kaki dah masuk selangkah ke maktab dah.

IKLAN DARI PAKAR KPLI CIKGU WAN. KLIK DI ATAS

Entri ni sebenarnya bukan nak tulis pasal tips dan panduan temuduga KPLI  lagipun  ramai dah
yang tulis. Lebih kurang gitu je.

Apapun baca link blog aku lagi satu ni. (sambil promosi blog). Di sini aku ada tulis tentang pengalaman aku di temuduga. Ada satu lagi entri tentang isu pendidikan .

Tapi aku nak berkongsi sikit la.Tentang isu isu semasa dunia pendidikan ni.Kalau kalau la di tanya
nanti. Paling HOT dan terkini nak tau apa dia? =KSSR. Ini tahun depan akan mula di laksanakan.
Tapi bermula dari tahun 1 sahaja. Tahun 2 ke atas meneruskan KBSR sedia ada. Tahun 1 ni lah bacth pertama yang akan menghadapi penilaian berasaskan sekolah. UPSR bukan di hapuskan tapi penilaian tu tak lagi 100 peratus seperti sekarang.

Lagi apa ye?, oh menjelang 2014 ada subjek sejarah tau. Menggantikan Kajian Tempatan. Pendidikan
Jasmani dan Pendidikan Kesihatan tak lagi di sekalikan. Ia dah jadi 2 subjek berbeza.

Oklah , banyak sangat nak di terangkan kan. Kalau nak tau pasal KSSR ni aku ada copy kalau nak. Atau pun cari saja di scribd, aku ada upload. Kalau jumpa nama ydamar tu aku punya la tu. Cari di EMOE pun
boleh.

2 responses to “>Tips KPLI dan JQAF 2011

  1. >ok la kalau nak apply GSTT.Memang KPLI ni persaingan tinggi sikit. Lagi la perempuan. Lelaki kurang sikit persaingannya. Dalam berita baru baru ni ada cerita GSTT akan di serap. Tengok dan lihat. Kalau jadi mungkin akan seperti KDC la kot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s