>Bayar Saman Online Jer

>

Rupa rupanya bayar saman ni senang ajer yer. Baru baru ni aku kena saman polis trafik. Kena di Kuala Selangor. So malas nak pegi balai Polis bayar saman.

Ada cara yang senang untuk bayar saman  tanpa perlu pergi ke Balai Polis. Anda klik jer kat alamat web http://www.myeg.com.my/ . Anda  daftar di situ. Kemudian bila dah siap daftar, cuba la check saman anda melalui no kenderaan atau no IC. Mudah saja kan?.

Sori kerana aku tak sempat nak paste gambar masa aku bayar tu supaya anda faham sikit. Tapi rasanya mudah saja. Pembayaran menggunakan FPX . FPX ni link dengan kad kredit dan bank bank di Malaysia seperti CIMB Click,Maybank , Public Bank dll.

 Bila anda proceed nak bayar anda kena login page bank anda yang anda pilih atau isi no kad kredit anda tu.

Paling utama anda mesti ada bank online ataupun  ada kad kredit untuk bayar saman guna MYEG.

 

nuffnang_bid = “8997b97777a648d3f54b6b543b771454”;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s