>Angin atau apa?

>Akhirnya semalam aku ke klinik lagi. Klinik di sekitar Setiawangsa KL. Aku beritahu kepada doktor aku mengalami perasaan berdebar debar dan rasa loya selepas makan.

Dan pengalaman aku sebelum ini di Sarawak dan Sekinchan doktor mengatakan aku mengalami angin atau gastrik.. Dan selepas pulang dari klinik klinik tersebut aku di beri ubat angin.

Tapi semalam , doktor mengatakan sebaliknya..dia mendakwa dia adalah pakar gastrik. Dan simptom yang aku alami bukanlah di sebabkan oleh angin atau gastrik. Dia mengambil tekanan darah aku dan tekanan darah aku tinggi sekitar 136-96 . Di atas paras normal 125-80.

So , apakah simptom yang aku alami itu doktor?. Doktor suruh tunggu lagi 1o hari untuk membuat ujian sekali lagi. Ubat yang di beri kepada aku ialah antaranya ubat penenang…dia kata aku stress. Aku menafikan. Dia kata ada stress sikit.

Tak tau la aku stress pasal apa…

Jadi aku sekarang bertambah keliru. Menurut rujukan aku dari sumber internet, aku rasa ingin membuat ECG dan ECHO ( ujian jantung) lagi , walaupun aku pernah mengambil ujian ini dahulu dan terbukti negatif.

Bukan apa,  cuma nak meyakinkan aku, bahawa aku sihat dari penyakit tertentu..walahualam

2 responses to “>Angin atau apa?

  1. >yus,kita memang tak sedar yang kita ada stress,badan kita yang mengeluarkan simptom nye,let say kita pk kita tak stress tapi at the same time jerawat keluar banyak,kepala sakit,gastrik tu tanda2 lah tu atau senang cakap hypertensi..aku sekarang ni kerap sakit kepala..sampai aku tarik-tarik rambut aku.Bila test BP mmg okey takde masalah,takkan nak cari pakar kepala kot..

  2. >Aku baca paper hari ni,dalam ruangan kesihatan tu…simptom berdebar adalah sebahagian masaalah angin dalam badan..tapi ada jugak masaalah berdebar yang berkaitan dengan simptom penyakit lain seperti lemah jantung..so harap haraplah di jauhi dari penyakit tu..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s